Roofer: new light for the Food Court in Varese (Italy)

The redevelopment of the catering area of the Shopping Centre in Gavirate by the Milanese studio Hit arcHITects has just ended. The goal of increasing the time spent there and attracting potential new customers, led architects to focus on enhancing the exclusive lake view, and creating new perspectives and points of view towards external features. A glass-lined balcony has therefore been created, as well as an outdoor area which has been designed for the warm seasons. The interior furnishings, well-finished and warm, are characterised by the natural tones of the oak wood panelling, the marble of the tables and the Maiolica benches. The atmosphere is welcoming and relaxing thanks to large islands of green plants and moss-covered walls. To decorate and make this large public space unique, the original Aérostat and white-scaled Roofer cone suspensions were incorporated, a strategic choice to give more character and a touch of sophisticated design to the whole environment.

Design: Hit arcHITects
Ph: Andrea Fongo/Fabio Alzati

Logo Fabbian

Welcome to Fabbian international website

Fabbian is also available for the North America market: click here to visit the North American website